Urban Aeronautical X-Hawk concept

De Urban Aeronautical X-Hawk is een vliegtuig met 100% VTOL (Vertical Take Off and Landing) eigenschappen. De machine maakt niet gebruik van een hoofdrotor maar werkt op basis van ingebouwde fans. Daardoor is er geen aanraakgevaar zoals dat het geval is bij helikopters.

Het Israƫlische bedrijf Urban Aeronautical verwacht nog voor 2020 met een productie exemplaar op de markt te komen. Dat duurt dus nog wel even. Altijd maar de vraag of een dergelijk project ook commercieel haalbaar zal zijn. Er moet immers een lange periode worden overbrugt waarin er wel kosten zijn maar geen opbrengsten. Neemt niet weg dat de tijd rijp lijkt te zijn voor een onbemande variant. En die wordt nu ook ontwikkeld.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Geef een reactie