Helikopterfiets

Misschien wat letterlijk vertaald maar ik denk toch dat het goed weergeeft wat de ontwerper van de HeliCycle voor ogen stond. En dan hebben we het over B. J. Schramm, een man die zijn sporen al lang geleden heeft verdiend met de ontwikkeling van de Javelin. Het model waarop de destijds succesvolle Rotorway Scorpion lijn kit-helikopters is ontwikkeld. In feite herhaalt Schramm het kunstje gewoon nog een keer met de HeliCycle. Weer met als doel om het helikoptervliegen betaalbaar te maken. Al moet je er wel zelf voor sleutelen. Ook niet voor iedereen weggelegd.

De HeliCyle heeft twee opvallende eigenschappen. Ten eerste is de machine uitgerust met eenĀ  turboshaft turbinemotor. Ten tweede worden de vliegeigenschappen van een Robinson R22 nauwkeurig nagebootst. Dat laatste is bedoeld om een overstap van een R22 naar een HeliCylce zo eenvoudig mogelijk te houden.

Aardig om te vermelden is dat de heer Schramm destijds zichzelf het helikoptervliegen heeft aangeleerd, iets wat hij overigens ten stelligste afraad. Veiligheid staat sowieso hoog in het vaandel bij Eagle R&D, zoals de fabrikant zich noemt, getuige het feit dat je alleen de laatste kritische onderdelen van een HeliCylce kit in ontvangst kunt nemen nadat de machine is getest door een testpiloot van Eagle R&D.

specificaties Eagle R&D HeliCycle

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Geef een reactie