Vliegende schotel als serieus vervoermiddel

Er zijn mensen die heilig geloven in vliegende schotels. Zo ook met de Canadese luchtvaart ingenieur Mollor. Hij bouwt inmiddels al meer dan 40 jaar aan zijn vliegende creaties, geïnspireerd door zijn droom over een eenvoudig vliegend vervoermiddel. Als vervanger van de automobiel. Voor dat laatste doel ontwikkelt hij momenteel de Skycar M400.

Maar ik vind de M200G vliegende schotel leuker. Volgens zijn zeggen is er ook een zelfbouw variant te koop in de zogenaamde ‘experimental’ categorie (type nummer M200E).

Een waarschuwing is misschien wel op zijn plaats. Zo zijn de toestellen tot op de dag van vandaag nog niet het prototype stadium ontstegen. Wat dat betreft zijn de activiteiten van Mollor International met enige controverse omhuld. Maar dat past een fabrikant van vliegende schotels eigenlijk wel.

Lees meer over de vliegende schotel van Mollor op de HeliStart website: Moller International M200G/E Neuera

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Geef een reactie