Nieuwe kit-helikopter: de HAD1-T Helineo

Er is weer een nieuwe kit helikopter fabrikant opgestaan. Ditmaal als spin off van het Franse bedrijf Serolor. Het gaat om een modern ogend toestel (luisterend naar de naam Helineo)  in de experimentele klasse, hetgeen inhoud dat je minstens 51% van de bouw zelf ter hand zult moeten nemen. Het is de bedoeling van de fabrikant (Heli Air Design) om op termijn ook een gecertificeerde versie op de markt te gaan brengen. Het toestel kan twee personen vervoeren, inclusief piloot, en wordt door een Solar T 62 T-32 turbine motor aangedreven welke het toestel voorziet van een 160 pk krachtbron.

Bijzonder aan de Helineo is dat het de eerste zelfbouw helikopter is met een turbine motor en een 3 bladige hoofdrotor. Dat maakt het een interessant model dat zeker in staat kan zijn een positie in te nemen in een kit markt, welke tot op heden wordt gedomineerd door modellen met 2 bladige hoofdrotors.

Voor de verdere technische gegevens van de HAT-T1 Helineo verwijzen we zoals gewoonlijk naar de Helistart site.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Geef een reactie