S-61 Seaking te bewonderen tijdens Heldair

Op zaterdag 15 september is in Den Helder Airport een Belgische Seaking Mk48 te bewonderen. Aangezien dit type helikopter langzamerhand uit het luchtruim begint te verdwijnen is dit een event die je eigenlijk niet mag missen. De Seaking stamt uit de begin jaren 60 hetgeen inhoud dat dit model al meer dan 50 jaar stand houdt! Het model is aanvankelijk ontwikkeld voor het bestrijden van onderzeeboten. De Seaking voelt zich dan ook boven water goed thuis. De onderzijde van de romp is gemodelleerd naar een boot. De Seaking is daardoor in staat op zee te landen zonder water te maken. Dit is lange tijd de rede geweest om alleen Seakings in te zetten voor het vervoer van de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger, oftewel de president van de USA.

Meer info: Sikorsky S-61 Sea King

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Geef een reactie