Helikopter fiets, luchtfietserij?

De beste innovaties ontstaan door het combineren van sterk uiteen lopende disciplines. Mooi voorbeeld blijft de Wright Flyer van de gebroeders Wright, welke inmiddels al meer dan 100 jaar geleden luchtvaart technologie combineerde met fiets techniek. Des te verrassender is het om te zien dat dat nog steeds kan. Zo heeft men in Tsechie een helikopter-fiets bedacht. De hover-fiets is ontstaan uit de samenwerking van een fiets fabrikant en een ultra light vliegtuigfabrikant. De fiets (helikopter?) wordt elektrisch aangedreven, dus je hoeft je niet al trappend door het luchtruim te begeven! Je kunt een snelheid van dik 45 km/uur behalen. Niet slecht voor een luchtfiets? Wel is het zaak kordaat te navigeren wanneer je eenmaal het luchtruim hebt gekozen want je zult je bestemming in maximaal 3 tot 5 minuten moeten bereiken. Langer houdt de batterij het niet vol.

Meer info over deze droomfiets is te vinden op FBike (Flying Bike).

Share and Enjoy:
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Geef een reactie